Ombouwen USB-Loader
Het is nu veelal een betere optie om de Wii te softmodden. Dat wil zeggen dat de Wii zo gemaakt word waardoor je kan spelen met alle spellen op een harde schijf. Dat geeft ook het voordeel dat je geen storingen krijgt zoals het niet lezen van de disc. Het loopt allemaal wat sneller. 

Het ombouwen duurt ruim een uur en daarna kun je de console weer ophalen. Als het druk is kun je de console afgeven en de volgende dag weer ophalen. 

Als je een USB loader hebt kun je met de WBFS manager de spellen op je harde schijf zetten.


WBFS manager
(download)
Pak de harde schijf van de Wii en sluit hem aan op je pc via de usb kabel. Meestal als je de harde schijf aansluit op je computer vraagt hij om de partitie (waarop de Wii spellen staan) te formatteren. Dat moet je dus nooit doen! Maar je moet wel deze schijfletter onthouden om te gebruiken met de WBFS manager.

Mogelijk bestaat de harde schijf uit twee partities. een FAT32 partitie waar het programma van de USB loader op staat (meestal rond de 5 GB) en een partitie waar de Wii spellen op staan. De partitie waar de wii spellen op staan gaat het om. Deze partitie van de Wii spellen kun je ook niet met windows benaderen alleen met de WBFS manager.

Als je terug gaat naar het programma klikt je links boven aan bij schijf. Klik op het pijltje en klik op de goede schijfletter. Klik dan op laden. Als je de schijf letter niet kan laden, moet je het programma even opnieuw opstarten. Dan krijg je dit scherm (afhankelijk van welke spellen er op staan). De blauwe balk is de balk van de ruimte.

                             Om er spellen op te zetten klik je op bladeren rechts onder. Nadat je op bladeren hebt geklikt, ga je naar de map waar het ISO bestand zich bevind. Vervolgens laad je het programmaatje het bestand, en komt het in de lijst te staan:


Als je hem selecteert en op de knop: toevoegen aan schijf klikt, zet hij het spel op de harde schijf, dit duurt wel even. Vervolgens kun je  de harde schijf aansluiten op de Wii in de juiste USB poort. Als de wii gewoon ligt op zijn voetjes is het de onderste van de twee. Vanaf de voorzijde van de Wii gezien is het links achter.